etherische olie

Massageolie DIY

Wat is er nou leuker dan een nuttige DIY (do it yourself) op een vrije dag? De laatste tijd ben ik veel aan het experimenteren met etherische olie en maak dan ook vaak zelf massageolie! Dat is erg fijn om zelf te gebruiken, maar natuurlijk ook leuk om cadeau te doen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld leuke glazen flesjes kopen om de massageolie in te doen, versier het met een strik of een printje en je cadeau is klaar!

Hoe je massageolie nou precies maakt zal ik je ook uitleggen, het is namelijk erg eenvoudig. Het is echter wel belangrijk dat je de instructies goed opvolgt, omdat etherische olie schadelijk kan zijn voor je huid. Wanneer het aangebracht wordt in een incorrecte concentratie (dus teveel etherische olie, niet voldoende verdund) kan de huid geïrriteerd raken.

etherische olie

Voor het maken van een massageolie heb je een basis olie nodig en drie etherische oliën. Kies voor de etherische oliën geuren die bij elkaar passen; zoals fruit olie bij elkaar, fris geurende olie bij elkaar, kruidige geuren etc.

Instructies massageolie maken

Als basisolie moet je een olie kiezen die niet te vet is zoals rijstolie of amandelolie. De etherische oliën moet je in een 3:2:1 (hoge, midden, lage tonen) gebruiken. Voor een flesje van 150ml zal 18-22 druppels genoeg zijn (9:6:3), maar maak je een fles van 1500ml dan zijn 80-90 druppels voldoende. Het is dus voordeliger een grote fles te maken en die later in kleinere flesjes te verdelen. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn!

  1. Doe eerst de etherische oliën met een pipet in het flesje
  2. Giet daarna de basisolie erbij en zorg dat er nog 2-4cm ruimte overblijft
  3. Plaats de fles in de vrieskast en zorg dat de temperatuur tussen 3 en 6 graden komt (als het daaronder komt verpest je je olie)
  4. Plaats de fles nu in de zon en laat het gerust een paar dagen staan, de zon zet het mengproces in werking
  5. Hierna moet het nog 24 uur op kamertemperatuur staan en dan is je massageolie klaar!
Met etherische olie zelf massageolie maken
Tagged on: