Stage in Afrika. Ik weet nog toen ik vertelde aan mijn ouders en vrienden dat ik ervan droomde om de stap toch te zetten. Ze verklaarden mij stuk voor stuk gek en waarschuwden voor alle mogelijke problemen. Slechte organisaties, onveilige streek en noem zo nog maar 20 cliché’s op. Ik vond het dan ook niet gemakkelijk om de juiste organisatie te zoeken. Na lang wikken en wegen nam ik contact op met Do4Africa voornamelijk omdat ik daar de zekerheid had dat er echt iemand ter plaatse was en ik er wel wat goede dingen over had gehoord. Al snel had ik een goed gevoel bij Do4Africa dat enkel maar werd bevestigd door de diepgaande voorbereiding.

Stage in Afrika

Een goede voorbereiding is het halve werk

Meteen bleek dat mijn stage in Tanzania (in de gezondheidszorg overigens) heel erg serieus werd genomen. Van te voren werd ik ontzettend goed geïnformeerd door Marjolein over wat me te wachten stond bij mijn stage in Afrika en hoe ik met bepaalde zaken om moest gaan. Alles werd voor mij geregeld en de stageplek zelf was een droom. Veel werk, maar ook veel verantwoordelijkheden en ontzettend leuke collega’s. Ik kon bovendien echt met een gerust gemoed me concentreren op mijn werk wetende dat Marjolein er was op de achtergrond. Als ik ergens mee zat of raad nodig had stond ze voor me klaar. Do4Africa is in één woord gewoon professioneel. Ik heb mijn Afrikaanse droom waar gemaakt en het was nog beter dan verwacht.

Stage in Afrika

Stage in Afrika: een droom
Tagged on: